В Україні майже не залишилося людей, які не мали б власного мобільного телефону, і цю особливість активно використовують з корисливою метою.

Адже знаючи номер абонента, можна запропонувати людині якусь послугу або, у гіршому випадку, використовувати цю інформацію для протиправних дій.

Але проблема в тому, що серед сотень тисяч номерів багато «мертвих». Вони зареєстровані та активовані, але насправді ними ніхто не користується.

При формуванні баз активних абонентів, такі номери відсортують, а робиться це дуже примітивним, зате ефективним способом через продзвонювання всього списку номерів за допомогою спеціального ПЗ.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зазвичай такий дзвінок триває секунд п’ять – за цей час людина встигає сказати «Так» або «Алло»: система розуміє, що слухавку бере жива людина і відкладає цей номер до списку.

Якщо вам надходять такі дзвінки, можна взяти на озброєння лише одну пораду – почекати, щоби з вами заговорили першими. Якщо ж чуєте у слухавці тишу, то сміливо скидайте виклик.