Всі ми з дитинства знаємо, що каша є дуже корисною стравою, без якої раціон людини не може вважатися повноцінним.

Із цим важко посперечатися, адже у складі круп міститься велика кількість вітамінів та макроелементів, які дуже важливі для нашого здоров’я.

Але яка з каш може вважатися чемпіоном за рівнем користі для нашого організму? У лікарів є однозначна відповідь на це запитання.

Як вважають фахівці, жодна з каш не може зрівнятися за складом із гречкою.

Такий продукт не містить глютену, а це означає, що вживати його в їжу можуть абсолютно всі. Крім того, гречка багата антиоксидантами, фолієвою та пантотеновою кислотою, які сприяють зміцненню серцево-судинної системи.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Також у гречаній каші безліч D-хіроінозиту, який регулює рівень цукру в крові.

Зелена гречка, до того ж, містить найбільше рослинного білка, заліза та клітковини.