Сьогодні, 27 березня 2024 року, Харків пережив черговий потужний удар з боку росіян. 

За даними начальника Слідчого управління ГУНП в Харківській області Сергія Болвінова, російські окупанти застосували авіабомби для атак по місту вперше з часів повномасштабного вторгнення 2022 року.

Під ударом опинився Шевченківський район Харкова, де ворог випустив дешевий аналог крилатої ракети – УМПБ Д-30 СН, створений на базі ФАБ-250. Ця атака призвела до двох ударів, один з яких спрямований був на загальноосвітню школу, а інший — по житлових будинках.

За словами Болвінова, авіацію для удару по житлових кварталах Харкова росіяни не використовували протягом останніх двох років. Ці атаки стали першими за цей період.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Керівник поліції Харківщини Володимир Тимошко пояснив, що УМПБ Д-30 є смертоносним боєприпасом, який є середнім між контрольованими авіаційними бомбами (КАБ) та ракетами.  

Унаслідок цього нападу руйнування виявлені у двох будинках, між якими боєприпас влучив, а також у декількох будинках у межах відстані.