В Одеській області спіймали далекобійника, який у кабіні своєї фури ховав двох ухилянтів. Водій намагався незаконно перевезти їх через кордон України з Молдовою.

Порушенню запобігли оперативні співробітники Одеського й Білгород-Дністровського прикордонних загонів. Про це повідомила ДПСУ на офіційному сайті.

Заробити на ухилянтах хотів 45-річний далекобійник із Миколаєва. У чоловіків призовного віку, які хотіли нелегально потрапити за кордон, він просив авансом 100 доларів. А ось кінцева вартість подорожі залежала від комфортності умов. Якщо доводилося ховатися в спальному місці в кабіні, то це коштувало 3400, а в ящику для білизни виходило на 700 доларів дешевше.

Інформацію про такі “послуги” водій опублікував в одному з месенджерів.

Згідно з узгодженим із далекобійником планом, заплатити всю суму за “лакшері”-подорож чоловіки мали вже на території Молдови.

Незважаючи на “маскування”, під час огляду вантажівки обох нелегальних пасажирів усе одно знайшли. Їм загрожує адміністративна відповідальність, а от водієві – кримінальна.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За оперативними даними Державної прикордонної служби, перевізник зустрічався із клієнтами в Одесі в заздалегідь обумовленому місці. Спочатку чоловіки їхали в кабіні водія, а вже після виїзду з міста займали свої місця відповідно до “придбаних квитків”.