Еммануель Макрон особисто попередив Володимира Зеленського про принципову позицію Парижа щодо важливої для Києва теми. Про це голова Франції повідомив на пресконференції у Брюсселі.

Як передає Укрінформ, Макрон заявив, що його країна добиватиметься розширення списку товарів, на ввезення яких до Євросоюзу з України будуть запроваджені обмеження. Зокрема це стосується м’яких сортів пшениці.

За словами французького лідера, лібералізацію торгівлі з українською стороною було введено для підтримки економіки країни в умовах повномасштабного вторгнення, але зараз великі компанії з ЄС почали користуватися цими послабленнями, щоб отримати вигідніші умови на європейському ринку.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У зв’язку з цим перелік продукції, щодо якої буде повернено квоти на імпорт, буде доповнено.

“Це цілком виправдано, як я дуже добре пояснив президенту Зеленському, тому що це також те, що робить європейську перспективу України та її власну кандидатуру прийнятною”, – пояснив Макрон.