Головне у традиційному українському борщі — його колір. За правилами, він має бути насичено червоним, чого досягти виходить далеко не завжди.

У зв’язку з цим господині починають різноманітні експерименти, додаючи в блюдо добавки, які, як вважається, здатні забезпечити йому гарний зовнішній вигляд.

Втім, від одного популярного компонента кулінари все ж таки радять відмовитися, щоб не зіпсувати смак борщу.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Йдеться про оцет, який багато хто додає у страву, щоб зберегти колір.

Як пояснюють фахівці, оцет банально нейтралізує аромат овочів та бульйону, а разом із ним ви відчуєте неприємний присмак.