Село Надеждівка Арцизької громади  вирішено перейменувати

Комітет Верховної Ради, що відповідає за організацію державної влади, місцеве самоврядування, розвиток регіонів та містобудування, підтримав ідею перейменування села Надеждівка в Арцизькій громаді на нову назву — Шампань. 

Про це поінформував народний депутат Олексій Гончаренко. 

Раніше Національна комісія зі стандартів державної мови затвердила перелік населених пунктів, назви яких, зокрема, мають історичні зв’язки з російською імперською політикою, та рекомендувала привести їх у відповідність до стандартів державної мови.

Серед цих населених пунктів є села Надеждівка, Холмське і Новохолмське в Арцизькій громаді.

Під час обговорення перейменування села Надеждівка виникли два варіанти – Надія і Шампань.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Деякі місцеві мешканці також запропонували повернути селу його історичну назву Гоффнунгсфельд (поле надії), яка існувала до 1944 року. Однак цей варіант має свої недоліки, оскільки назву важко вимовляти.

Щодо назви Шампань, вона вже десятиліттями використовується неофіційно через роботу заводу “Шампань України”, який діє в селі з 1940-х років і є основним роботодавцем. Цей завод також став важливим маркером для села, яке відоме за його межами.