Відвідування могил близьких – це важлива частина життя багатьох людей. Проте, окрім пошани до померлих, з цим ритуалом пов’язано чимало нюансів та повір’їв. Щоб уникнути неприємностей, важливо знати, чого не можна робити на цвинтарі.

1. Не ходіть вночі:

Вважається, що вночі на цвинтарі “прокидаються” потойбічні сили, і людині, яка ризикнула завітати туди в темряві, загрожує небезпека. Найкращий час для відвідування – до заходу сонця.

2. Не приходьте з порожніми руками:

Приносячи на могилу квіти, їжу або інші дари, ви висловлюєте повагу до покійного. Нехтування цим правилом може здатися неповагою і навіть призвести до неприємностей.

3. Не хваліться і не скаржтеся:

Під час спілкування з покійним уникайте хвастощів своїми досягненнями або скарг на життя. Це може розгнівати душу покійного або забрати вашу удачу.

4. Не обертайтеся:

Після того, як ви покинули цвинтар, не обертайтеся, адже можете “забрати” з собою потойбічні сутності.

5. Не підбирайте те, що впало:

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Предмети, які впали на цвинтарі, краще не підіймати. Їх може використовувати потойбіччя, а вам це загрожує неприємностями.

6. Вагітним краще утриматися:

Відвідування кладовища вагітними жінками не рекомендується. Вважається, що це може негативно вплинути на здоров’я майбутньої дитини.