Цей простий у приготуванні апельсиновий кекс – чудовий варіант для тих, хто шукає легку та смачну десертну страву.

Легким та смачним безглютеновим рецептом апельсинового кексу поділився кулінарний блогер Алессандро Вітале.

Інгредієнти:

  • Апельсин – 1 шт.
  • Мигдальне борошно – 250 г
  • Цукор – 150 г
  • Картопляний крохмаль – 85 г
  • Вода – 80 мл
  • Розпушувач – 3 ч. л.

Спосіб приготування:

Закидаємо апельсин разом зі шкіркою у блендер і збиваємо. Додаємо всі інгредієнти в кухонний комбайн і перемішуємо, поки не утвориться густа паста. Якщо суміш рідка, додаємо 1 столову ложку картопляного крохмалю. Викладаємо суміш у форму для кексів і випікаємо в розігрітій духовці 35-40 хвилин 170°C.

Щоб перевірити готовність, протикаємо кекс шпажкою, і якщо вона суха – готовий.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він може зберігатися в холодильнику близько 4 днів.

Цей кекс не лише простий у приготуванні, але й має корисні властивості завдяки шкірці апельсина, яка є джерелом вітаміну С та інших корисних речовин.