У ніч з 20 на 21 березня російські окупанти завдали ракетного удару по Києву, внаслідок чого постраждав Свято-Миколаївський храм на Татарці.

Про це повідомив історик, політолог та військовослужбовець ЗСУ Андрій Ковальов.

В результаті обстрілу храм зазнав значних пошкоджень. Уламки ворожої ракети пробили дах, вибили вікна та двері, пошкодили ікони та розп’яття. Також постраждала капличка, розташована поруч.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Жахливі наслідки російського терору. В храмі потрощено дах, вікна та двері, пошкоджено ікони та розп’яття. Капличка поруч також зазнала руйнувань”, – написав Ковальов у Facebook.

Свято-Миколаївський храм ПЦУ на Татарці має особливу історію. Він був збудований як частина Меморіального комплексу пам’яті жертв Чорнобиля. Після освячення у 2006 році церква протягом 9 років залишалася закритою через спроби захоплення представниками УПЦ МП. Лише у 2015 році громада ПЦУ змогла відстояти своє право на храм.