Принц Уельський Чарльз та леді Діана Спенсер одружилися 29 липня 1981 року у соборі Святого Павла у Лондоні. Журнал People розповів про кілька секретів цього історичного королівського весілля, деякі з них ми вирішили опублікувати.

Сукню Діани довелося перешити

Дизайнерка Елізабет Емануель згадує, що за кілька тижнів до весілля леді Діана дуже схудла. Її талія була 58 см, порівняно з попередніми 66-ма см. Через багато років принцеса Діана зізналася, що страждала булімією, яка почалася через тиждень після того, як вона побралася з Чарльзом. Ймовірно, майбутня принцеса дуже погано впоралася з передвесільним стресом.

Діана пролила парфуми на свою весільну сукню

У день весілля Діана використала свій улюблений аромат парфумів Quelques Fleurs. Однак, за словами її візажистки, Барбари Дейлі, юна принцеса випадково розлила парфуми на свою сукню, коли намагалася нанести їх на зап’ястя. Шлейф парфуму виявився дуже різким, і Діану це, як вона сказала: “занадто втомило”. Під час ходьби принцеса прикривала місце з плямою рукою за порадою візажистки.

Діана мала два весільні букети

Флорист Девід Лонгман розповів Express 2018 року, що після того, як королева Єлизавета втратила квіти під час власного весілля, вона започаткувала традицію складати два однакові букети, щоб запобігти такій самій невдачі.

“Ми зробили два букети. Перший треба було доставити о 8 годині до Букінгемського палацу. У нас був поліцейський мотоцикліст, який супроводжував нас через все місто до палацу. Потім ми повернулися за другим букетом і пройшли такий самий маршрут”.

Діана переплутала ім’я чоловіка під час клятви

Нерви взяли гору над Діаною, коли вона вимовляла свою клятву і, випадково назвала свого нареченого “Філіп Чарльз”, а не “Чарльз Філіп”.

Повне ім’я короля Великої Британії звучить Чарльз Філіпп Артур Джордж.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

У сукні був талісман на удачу

У весільному вбранні Діани був прихований талісман на удачу: брелок-підкова з 18-каратного золота, посипаний білими діамантами. Але талану підкова принцесі Уельській не принесла. І хоча перші п’ять років шлюбу Чарльза і Діани можна називати щасливими, загалом їхній союз приніс принцесі і багато неприємних моментів. У серпні 1996 року подружжя розлучилося.