Вже давно відомо, що для нормального функціонування організму потрібна достатня кількість рідини. Найчастіше зустрічаються рекомендації щодо вживання 2 літрів води на день.

При цьому важливо зауважити, що сучасна медицина схиляється до того, що джерелом цілющої вологи для людини може бути не тільки проста вода, але й інші види їжі.

Наприклад, чай або кава, всупереч стереотипам, також заповнюють наш водний баланс, але, безумовно, роблять це не так ефективно, як вода. Умовно, один кухоль напою, що бадьорить, можна вважати за півсклянки чистої води.

Також слід пам’ятати, що для гідратації дуже важлива відсутність цукру у рідині. Чим його більше, тим гірше напій впливає на поповнення кількості рідини в організмі.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ну а найгіршим способом підтримати водний баланс є вживання алкоголю. Він навпаки виводить рідину з організму, тому разом зі спиртними напоями завжди потрібно пити і звичайну воду.