Національний кінопрокат очікує на вихід художньої стрічки “Будинок “Слово”. Нескінчений роман”, прем’єра якої відбудеться 9 травня.

Трейлер цього фільму, режисером якого є Тарас Томенко, оприлюднили на Youtube-каналі проєкту МУР. Автором відеоролика став Олександр Хоменко, засновник проєкту, а супроводжувала його музика гурту NAZVA.

Стрічка розповідає про період “розстріляного відродження” в українській літературі, коли письменників зібрали у будинку “Слово” з метою контролювати їхню творчість. Стрічка базується на реальних подіях 1927 року в Харкові.

У фільмі знялись відомі українські актори, такі як Дмитро Олійник, В’ячеслав Довженко, Ніна Набока та інші, які втілили образи видатних письменників того часу.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Режисер Тарас Томенко поділився своїми враженнями від створення фільму, підкресливши, що це була важка та довга робота. Попередній документальний фільм “Будинок “Слово” він представив вже 8 років тому, але його ігрова версія має стати найважчим українським кіно.

Автори фільму запрошують глядачів на цікавий та напружений кіноперегляд вже 9 травня.