Міністр закордонних справ Туреччини Хакан Фідан розповів журналістам про те, що його країна закликає до миру “як на платформі НАТО, так і на європейській платформі”, адже війна  перетворилася “на війну на виснаження, в якій обидві сторони зазнають втрат.

“Ця війна має припинитися зараз. Наш президент закликає до миру, використовуючи весь свій лідерський авторитет. Це питання мені ставлять постійно, як у США, так і на інших зустрічах”, – наголосив Фідан в інтерв’ю CNN Turk і Turkrus.

Але при цьому він вважає, що війна Росії проти України може завершитися 2025-го і цей рік стане мирним для Києва.

З його слів, Анкара не бачить підстав для розв’язання проблеми цього року. Натомість бачить 2025-й як надію на мир в Україні.

“Цей рік складний, сподіваємося на мир у 2025 році”, – заявив очільник турецького МЗС.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Окрім того, дипломат заявив, що існує ризик поширення війни Росії проти України “на регіон”. Мовляв, Анкара стурбована ситуацією, що склалася. 

“Існує ризик поширення війни на весь регіон. Поширення спочатку починається з мови, а потім переходить у дії”, – додав міністр.