В окупованому Бердянську Запорізької області 16 березня пролунали два вибухи на “виборчих дільницях”, організованих окупантами. Один з них призвів до загибелі колишньої поліцейської Світлани Глушко, яка очолювала “виборчу комісію” в захопленій гімназії №2.

За даними Центру журналістських розслідувань, перший вибух стався близько 19:00. Внаслідок вибуху постраждали троє людей, а також було пошкоджено вікна на другому поверсі будівлі. Спочатку окупанти намагалися приховати інформацію про постраждалих, але згодом визнали загибель Глушко.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Світлана Глушко до окупації активно співпрацювала з українською владою, але після 24 лютого 2022 року перейшла на бік ворога та очолила штаб руху “Ми разом з Росією”. Жовтневий суд Запоріжжя заочно засудив її до 6 років позбавлення волі за колабораціонізм.

Другий вибух пролунав близько 22:00 в Бердянському муніципальному ліцеї. Про цей випадок окупанти досі мовчать. За наявною інформацією, там ніхто не постраждав, але було пошкоджено будівлю.