Організація Об’єднаних Націй (ООН) розпочала надання фінансової допомоги українським пенсіонерам, які проживають на територіях з активними бойовими діями.

Згідно з інформацією від Пенсійного фонду України (ПФУ), ця допомога автоматично нараховується тим, чиї пенсії становлять менш як 3 250 гривень, і які не отримували додаткові виплати від міжнародних організацій.

Програма ООН спрямована на пенсіонерів, які проживають на територіях з активними бойовими діями або тимчасово окупованих РФ. Одержувачі цієї допомоги не потребують окремого звернення до відповідних установ – виплати здійснюються безпосередньо на їхні банківські рахунки або через відділення АТ “Укрпошта”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Необхідною умовою для отримання допомоги є те, щоб пенсія одержувача не перевищувала 3250 гривень, і він не отримував жодних додаткових виплат із міжнародних джерел починаючи з березня 2023 року. Також важливо, щоб вони проживали на територіях, що страждають від бойових дій, згідно з офіційним списком районів, над якими розповсюджено цю програму.

Метою цієї ініціативи є полегшення життя найуразливіших верств населення, які потерпають від наслідків воєнних дій. Допомога ООН сприяє забезпеченню соціального захисту та фінансової стабільності серед цих груп людей.