З 17 березня польські фермери проводять акцію протесту на автомагістралі А2, виступаючи проти імпорту сільськогосподарської продукції з України. Про це повідомила речниця окружної комендатури поліції в Слубіце Ева Мурмило в ефірі “Радіо Свобода”.

За словами організаторів блокади, проїхати крізь блокпости можуть лише екстрені служби: поліція, швидка допомога, пожежники та прикордонники. Інші транспортні засоби змушені об’їжджати затори через інші пункти пропуску, наприклад, через Ольшину.

Протестувальники висловлюють стурбованість не лише українською, але й білоруською, російською та іншою агропродукцією, яка надходить на польський ринок.

“Ми проти неконтрольованого надходження нестандартизованої сільгосппродукції до ЄС. Ми зобов’язані дотримуватися жорстких норм, а натомість отримуємо генетично модифіковані продукти. Ані в Україні, ані в Росії, ані в інших країнах, де виробляють ГМО-продукцію, немає належного контролю, і цей товар потрапляє на польський ринок”, – заявив Едвард Кросма, координатор протестів у Західнопоморському воєводстві.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Варто зазначити, що польські фермери не проводили подібних акцій на кордоні з Білоруссю, через який до ЄС також потрапляє агропродукція з Росії.

Організатори планують продовжувати блокаду до вечора 20 березня, не виключаючи можливості її подовження.