Російський агент, який шпигував за будівлями Служби безпеки та Збройних сил в Києві, був затриманий та засуджений до 15 років ув’язнення з конфіскацією майна.

Зловмисник отримував завдання від російських кураторів для здійснення розвідувальних дій, щоб надалі ворог міг завдавати ударів ракетами та дронами по столиці.

За інформацією СБУ, агент фотографував та фіксував номери службового транспорту оборонних відомств, а також передавав координати теплогенеруючих підприємств, що забезпечували опалення цивільної інфраструктури.

Зрадником виявився 32-річний продавець вуличної їжі, який переїхав до Києва після окупації Херсона. Мішенню для ФСБ він став, коли шукав додаткового заробітку у російських Телеграм-каналах.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зловмисника затримали під час відпрацювання його розвідувальної діяльності, а суд визнав його винним у державній зраді та призначив йому ув’язнення на 15 років.

Два його спільники вже відбувають покарання, а щодо четвертого учасника суд розглядає обвинувальний акт.