Після чергових погроз з боку Кремля застосувати ядерну зброю президент Франції Еммануель Макрон заявив про можливість відправлення військ НАТО до України. Про це в інтерв’ю для LIGA.net розповів ексміністр закордонних справ України (2007-2009) Володимир Огризко.

“Це був черговий “хід” Кремля, на який Захід зреагував”, – зазначив Огризко. “Макрон підняв ставки, заговоривши про війська НАТО в Україні”.

Попри цю заяву, не слід скидати з рахунків можливість розміщення військ НАТО в Україні. Як підкреслив Огризко, позиція Німеччини щодо постачання озброєння вже зазнала змін. Можливо, подібні зміни відбудуться і щодо відправлення військ, але наразі канцлер ФРН Олаф Шольц категорично заперечує таку можливість.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами дипломата, стримувальним фактором є історична пам’ять про Другу світову війну.

“Для німців знову воювати – це не просто подолання Евересту, це ще вище. Тому сама ідея про німецьких військових в Україні наразі є непереборним бар’єром. Проте це не буде вічно. Це лише питання часу”, – резюмував ексміністр.