Операції груп добровольців з РДК, легіону “Свобода Росії” та “Сибірського батальйону”, що виконуються на території РФ, викликали хвилю паніки серед росіян. Бойові дії, що тривали 12 березня, викликали збройний опір та внутрішні конфлікти в РФ.

Представник Головного управління розвідки Міністерства оборони України Андрій Юсов зазначив, що Україну цікавить лише дестабілізація ситуації в РФ, а реакція Кремля є менш важливою. Він відмовився коментувати цілі операцій та залишив право на це учасникам груп.

“Сьогодні спільні дії Легіону “Свобода Росії”, РДК та “Сибірського батальйону” вже спричинили паніку всередині Російської Федерації, а їхні дії продовжуються. Бойові дії тривають”, – наголосив Юсов.

Зазначається, що будь-яка дестабілізація в РФ буде на користь України, оскільки Росія продовжує вторгнення та війну.

“Головною реакцією має бути виведення російських окупаційних військ з України і покарання військових злочинців, це те, що справді має значення”, – заявив представник ГУР МОУ.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Раніше повідомлялося, що бійці РДК та легіону “Свобода Росії” взяли під контроль населений пункт Тьоткіно у Курській області. Також було зафіксовано панічну втечу з селища “другої армії світу”.

Варто відзначити, що у лісосмузі в Іванівській області РФ зазнав аварії літак Іл-76, на борту якого перебувало 15 осіб, всі вони загинули.