Говорячи про можливу перерву у війні з Росією, український президент Володимир Зеленський визначив цю ідею як великий виклик та проблему для України, зазначивши, що Кремль стане єдиною стороною, яка виграє від такої паузи. 

Президент висловив це в інтерв’ю італійському телеканалу Rai 1, зауваживши, що досвід після окупації Криму та частини Донбасу показав, що заморожений конфлікт стає великою проблемою для всієї Європи. 

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Він підкреслив, що сучасні заяви про паузу у війні свідчать про замороження конфлікту, але водночас наголосив, що це не пауза для війни, а вигода для Путіна. 

Зазначивши, що Кремлю потрібна пауза для накопичення сил, Зеленський попередив, що це може викликати подальші проблеми для України, наголошуючи на тому, що під час паузи після 2014 року Росія збільшила свої військові потужності та зброю, а потім вдерлся в Україну.