Президент України Володимир Зеленський роз’яснив, що призначення Валерія Залужного на нову посаду за кордоном є результатом вибору самого генерала, який визначив дипломатичну кар’єру для себе. 

Президент підкреслив, що Міністерство закордонних справ України вже звернулося з відповідним запитом на агреман у зв’язку з його призначенням на посаду посла в Великій Британії.

В ході традиційного вечірнього звернення 7 листопада Зеленський наголосив, що Залужний активно висловлював бажання працювати саме у сфері дипломатії. 

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Президент підтвердив важливість зміцнення союзництва між Україною та Британією.

Також Зеленський повідомив про свою зустріч з міністром оборони Великої Британії Грантом Шаппсом, який перебував у візиті в Україні. Обговорено подальшу взаємодію в області протиповітряної оборони, далекобійної зброї та артилерії, а також питання постачання та спільного виробництва.