У середу, 6 березня, президент України Володимир Зеленський в Одесі зустрівся з  прем’єр-міністром Греції Кіріакосом Міцотакісом. Коли кортеж Зеленського їхав містом, росіяни запустили по Одесі ракетою. 

За даними грецького видання Protothema, окупанти вдарили Іскандером по одеському порту й ракета нібито впала за 150 метрів від делегації Зеленського та прем’єра Греції Міцотакіса. 

Після інциденту відбулася пресконференція за участі Зеленського та Кіріакоса Міцотакіса. Під час заходу прем’єр Греції наголосив, що його країна продовжить підтримувати Україну в межах своїх можливостей і без послаблення обороноздатності Греції. Він підкреслив також, що Греція підтримує європейську та євроатлантичну перспективу України. 

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зеленський під час пресконференції підтвердив, що російські бойовики вдарили по Одесі. Він зазначив, що є загиблі і поранені внаслідок удару, проте деталей не повідомив.

Прем’єр-міністр Греції також прокоментував ракетний удар по Одесі: “Президент Зеленський і його штаб нам показував і пояснював значення порту і те, що робиться, щоб відновити і посилити шлях морський український і яку шкоду зазнав під час атак. Уже в самому кінці ми почули звук сирен і вибухи, які були дуже близько від нас. Ми не встигли піти в захищене місце, це дуже вражаючий досвід”.