Спецслужби Росії готували замах на Володимира Зеленського, плануючи ліквідувати президента України у перші дні після початку повномасштабного вторгнення.

Про це стало відомо групі розслідувачів Bellingcat, повідомив нещодавно один із членів команди, болгарський журналіст Христо Грозєв.

Як передає ТСН, велика група спецназу ГРУ змогла проникнути до Києва ще за кілька місяців до початку війни та чекала наказу на вбивство політичної верхівки України.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

За словами Грозєва, всього в місті було близько 30 спецназівців, але операція пішла не за планом. Частину вояків вдалося викрити та знищити українським спецслужбам.

Також журналіст звернув увагу на скромні можливості РФ щодо організації диверсій такого масштабу. Досвідчених фахівців, здатних виконати завдання, у стані країни-агресора виявилося так мало, що довелося залучити навіть усім відомих «Петрова» та «Боширова» — ГРУшників, які зганьбилися під час спроби політичного вбивства в британському місті Солсбері.