Президент Франції Еммануель Макрон виступив із закликом до своїх союзників не бути “боягузами” у питанні підтримки України та взяти на себе активну роль в ситуації, що розвивається на кордонах Європи.  

За словами президента, події на сході Європи наближають світ до моменту, коли необхідно діяти рішуче і взяти на себе відповідальність. 

Зазначається, що висловлення Макрона стало реакцією на негативне ставлення деяких західних союзників до його ідеї відряджання західних військ в Україну.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Днями, говорячи про вторгнення Росії в Україну, Макрон наголосив, що Франція та Чехія “добре усвідомлюють, що війна знову на нашій землі (в Європі. – Ред.), що деякі держави, які стали нестримними, щодня поширюють свою загрозу нападу”.

Пізніше представники французької влади пояснили, що президент Макрон хотів стимулювати дебати та визначити можливості підтримки України. Ідеї щодо залучення західних військ передбачають участь небойових підрозділів для розмінування, охорони кордонів або навчання українських сил.