Варто прощатися із тими, хто ось-ось покине світ насущний, адже вони чують голоси, поки б’ються їхні серця. Канадські вчені довели, що люди до останнього подиху можуть чути, що їм говорять.

Канадські вчені з Університету Британської Колумбії (University of British Columbia) провели експеримент, після якого підсумували, що мерці й справді чують деякий час після фізичної смерті.

У дослідженні брали участь хворі з хоспісів (St. John Hospice). Пацієнти мали хвороби, які були невиліковні. Експеримент полягав у тому, що коли час хворих доходив до кінця, їм одягали шапочку з електродами, щоб зрозуміти, як змінюється робота мозку.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Спочатку експеримент проводили зі здоровими людьми, аби дізнатися для порівняння, як реагує їх мозок. Після чого дослідники вмикали мелодії для тих, хто вже був майже при смерті. Електроди демонстрували, що мозок реагував на звуки, тобто смертники сприймали аудіо так само, як і здорові добровольці.

Активність мозку, за результатами дослідження, зберігається за кілька секунд після смерті. Відповідно мерці можуть чути прощання рідних та навіть розуміти сенс звертань.