Українки, які знаходяться у Польщі, висловили свої плани щодо майбутнього, згідно з результатами опитування, проведеного Міждисциплінарною лабораторією дослідження війни в Україні при Університеті Комісії народної освіти в Кракові.

Зокрема, вказано, що більшість українок у Польщі не планують повертатися до України найближчим часом.

За дослідженням, проведеним серед українських біженців у Польщі, середній вік учасниць опитування становить 44 роки. Зазначено, що 53% жінок прибули з дітьми, і 47% з їхніх дітей навчаються в польських школах. У Польщі наразі перебуває понад 950 тисяч українців із тимчасовим захистом, більшість з яких – жінки з дітьми.

Дослідження показало, що 45% жінок володіють польською мовою, а 20% розуміють її. За результатами опитування, 81% українок вивчили польську мову, і 57% активно її вивчають.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Зараз у Польщі проживає 73% жінок з України не менш як рік, при цьому 52% з них ніколи раніше не відвідували країну. Зокрема, 75% респондентів проживають у великих містах Польщі, а 66% з них мають орендовані квартири чи кімнати.

Щодо планів на майбутнє, 47% українок виявили намір залишитися у Польщі назавжди або на деякий час. З іншого боку, 42% планують повернутися до України. Приводи, які спонукають біженок до повернення, включають закінчення війни (67%), припинення бойових дій і бомбардувань (43%), добре оплачувана робота в Україні (38%), подолання корупції (31%) та вищий рівень життя (28%).