У Верховній Раді продовжується робота над новим законом про мобілізацію. Наразі профільний комітет парламенту розглядає правки, які подали депутати після першого читання.

Як повідомила народний депутат Ірина Фріз, всього на розгляд було подано понад чотири тисячі пропозицій, які необхідно опрацювати. Впоратися з цим нардепи мають намір протягом найближчих тижнів.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«Головне питання — демобілізації було вирішено обговорювати під час розгляду правок, а не у запропонованому урядом формулюванні. Тобто чинна редакція не має підтримки Комітету», — повідомила парламентарій.

Варто зазначити, що із закону про мобілізацію, ймовірно, буде виключено норми щодо обов’язкової реєстрації електронного кабінету призовника, обмеження для ухилянтів у вигляді блокування банківських рахунків та скасування права виїзду за кордон.