Одна з найбільш простих, ситних та смачних картопляних страв – деруни. Під час приготування кулінари радять додати в основу цибулю або сік цибулі, щоб вони не були темними і сірими.

Кулінарка Ганна поділилася в Instagram рецептом смачних і хрустких дерунів з часником та м’ясним фаршем.

Інгредієнти:

  • 400 г замороженого курячого філе або фаршу
  • 800 г картоплі
  • 1 яйце
  • 1 ст. сметани
  • 1 маленька цибуля
  • 2 зубчики часнику
  • 100 г твердого сиру
  • 1/2 ч. л. солі, перцю
  • олія для смаження

Соус:

  • сметана, кріп, паприка, сухий часник, сіль

Спосіб приготування:

Натираємо картоплю, додаємо фарш, дрібно порізану цибулю, тертий часник, твердий сир, борошно, сметану, спеції і перемішуємо.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Обсмажуємо деруни до золотистості з обох боків.

Змішуємо все для соусу, подаємо його разом із дерунами.