Одна з найбільш простих, ситних та смачних картопляних страв – деруни. Під час приготування кулінари радять додати в основу цибулю або сік цибулі, щоб вони не були темними і сірими.
Кулінарка Ганна поділилася в Instagram рецептом смачних і хрустких дерунів з часником та м’ясним фаршем.
Інгредієнти:
- 400 г замороженого курячого філе або фаршу
- 800 г картоплі
- 1 яйце
- 1 ст. сметани
- 1 маленька цибуля
- 2 зубчики часнику
- 100 г твердого сиру
- 1/2 ч. л. солі, перцю
- олія для смаження
Соус:
- сметана, кріп, паприка, сухий часник, сіль
Спосіб приготування:
Натираємо картоплю, додаємо фарш, дрібно порізану цибулю, тертий часник, твердий сир, борошно, сметану, спеції і перемішуємо.
Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦
Обсмажуємо деруни до золотистості з обох боків.
Змішуємо все для соусу, подаємо його разом із дерунами.