Представники НАТО оприлюднили відео перехоплення російських літаків над Балтійським морем. 

Два літаки Mirage 2000-5 з Франції здійснили перехоплення винищувачів Су-30 і транспортного літака Ан-72 з боку Росії під час подій, які відбулися 29 лютого в міжнародному повітряному просторі на північ від Польщі. 

Зафіксовані моменти були оприлюднені на сторінці Повітряних сил НАТО у Twitter.

У підписі до відео зазначено: “Подивіться, як це виглядає, коли два французькі Mirage 2000-5 перехоплюють два російські винищувачі Су-30-М над Балтійським морем”.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Після першого етапу перехоплення французькі винищувачі отримали нове завдання і також здійснили перехоплення російського літака Ан-72, який летів у міжнародному повітряному просторі на північ від Польщі.

Зазначається, що французькі військові літаки були розгорнуті в рамках місії “Повітряна поліція НАТО” в деяких країнах-членах Альянсу. Метою цієї місії є забезпечення безпеки повітряного простору Альянсу, що стало актуальним після повномасштабного вторгнення Росії до України у лютому 2022 року.