В Україні на сьогодні налічуються мільйони квадратних метрів житла, збудованого за часів СРСР.

Але слід розуміти, що терміни експлуатації «сталінок», «хрущовок» та панельних будинків не нескінченні. Щось раніше, щось пізніше, але зносити чи хоча б капітально реконструювати доведеться всі з них.

Так, одними з найнадійніших будинків із тих, які сьогодні є у містах на території України, є горезвісні «сталінки». Їх будували з розмахом, тож термін їх експлуатації сягає 150 років.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Водночас «хрущовки» спочатку замислювалися лише як тимчасове житло, яке зводиться на заміну баракам. Тому інженери максимально спрощували такі будинки заради економії коштів та часу на будівництво. За задумом, простояти такі будинки мали по 50 років і не більше.

Що стосується панельних будинків або «брежневок», то ці будинки теж не позбавлені недоліків, хоча і є набагато якіснішими. Їхній термін служби становить близько 100 років.