Розв’язана Володимиром Путіним війна проти України триває вже 10 років, а повномасштабна її фаза – 2 роки. За цей час стало зрозуміло, що Кремль не зміг і вже не спроможний досягти своєї мети, захопивши чи поставивши під контроль нашу країну.

Як пише головний міжнародний кореспондент CNN Метью Ченс, причиною цього стала низка прорахунків, які керівництво РФ допустило щодо вторгнення в Україну.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Так, головною помилкою Кремля, за словами журналіста, є недооцінка сил та мотивації українців обороняти свою рідну землю. Те, що в Росії називають «спецоперацією», вже перетворилося на кровопролиття катастрофічних масштабів, якого не було з часів закінчення Другої світової війни.

Втрати окупантів у цій бійні оцінюються у сотні тисяч людей, а невеликі здобутки на кшталт захоплення Авдіївки даються лише ціною колосальних зусиль та величезною ціною, як у людських життях, так і у військовій техніці.