25 лютого на форумі “Україна. Рік 2024” міністр з питань стратегічних галузей промисловості Олександр Камишін поділився значною інформацією про розвиток української ракетної програми та успішні удари по тилу Росії.

За словами Камишіна, протягом 2023 року Сили оборони України почали використовувати ракети вітчизняного виробництва для ураження цілей на значній відстані від лінії фронту.

“Минулого року Сили оборони почали працювати по стратегічних цілях в глибині Росії озброєнням, виробленим в Україні”, – підкреслив міністр.

Одним з найвидатніших досягнень стало вдале враження ракетою цілі на відстані 700 кілометрів на території Росії.

Хоча Камишін не розкрив деталей про тип ракети, що використовувалась, він зазначив, що це свідчить про значний прогрес у розвитку вітчизняного ракетного потенціалу.

Міністр також анонсував успішні наземні операції з використанням українських озброєнь протягом 2024 року.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“Цей рік стане роком, коли ми побачимо їх на землі”, – заявив Камишін, маючи на увазі роботизовані бойові системи.

Він додав, що українці незабаром дізнаються більше про ці інноваційні розробки, які допоможуть Силам оборони у боротьбі проти окупантів.