Російські окупанти, які повернулися з війни в Україні, посилюють свою діяльність на території Росії, влаштовуючи вдома справжній терор серед власних громадян.

За два роки війни з Україною ситуація з насильством в Росії різко погіршилася. За даними центру “Насилию.нет”, кількість випадків насильства та вбивств зростає, але через воєнний характер часу, багато жертв не звертаються до поліції, пише OBOZ.UA.

Окупанти, які повернулися, вже вчинили 51 вбивство та сотні інших злочинів, включаючи побиття, зґвалтування та грабежі.

Наприклад, колишній “вагнерівець” разом зі спільниками вбив двох аніматорів на Кубані, а в Красноярському краї ще один “захисник” спалив живцем двох жінок.

Російські військовослужбовці, які скоюють злочини в Росії, отримують м’які вироки. Навіть ті, хто має попередні судимості за серйозні злочини, нерідко отримують лише штрафи.

Наприклад, колишній “вагнерівець” Ілля Метлицький, раніше судимий за вбивство, отримав лише штраф після нападу на дівчину. Інший випадок – окупант Ілля Кулінич, який побив падчерку, отримав тільки адміністративне покарання.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Військовослужбовці, які повернулися з України і скоїли злочини в Росії, нерідко отримують пом’якшувальні обставини. Жителі виявляють страх перед “героями”, такими як Георгій Повилайко, засуджений за вбивство та зґвалтування матері двох дітей.

Заходи контролю та покарання в Росії здаються недостатніми, щоб стримати терор, який окупанти поширюють серед своїх власних співгромадян.