У Туркменістані підлітків шкільного віку зобов’язали пройти тести на цноту для “оцінки моральності”. Якщо тест буде провалено, їхні дані передадуть до поліції та служби безпеки. 

Офіційні освітні органи проводять обов’язкові перевірки, які розглядаються як неприйнятні та викликають загальне обурення.

Батьки висловлюють своє обурення через здійснення цих тестів лікарями, які мають схвалення держави. Якщо підліток не проходить тест, його ім’я може потрапити до правоохоронних органів. Такі практики застосовуються до дівчат віком від 14 до 18 років у містах Балканабад і Туркменбаші.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Представник органів освіти, висловлюючись анонімно, заявив, що школярок 9-11 класів примушують проходити гінекологічні огляди, а результати цих перевірок передаються до поліції та служби безпеки. 

Уряд стверджує, що такі дії спрямовані на виявлення дорослих, які займаються статевими відносинами з неповнолітніми.