Боєць “Російського добровольчого корпусу” (РДК) з позивним “Ден” родом з росії, де прожив довгий час та відсидів за екстремізм.

У 2020 році він брав участь у масових протестах проти режиму Лукашенка у Білорусі, а через кілька днів приїхав в Україну. Від 24 лютого 2022 року вирішив захищати українців від російських окупантів.

Колишній боєць ММА має дозвіл на проживання в Україні, який отримав завдяки навчанню України. Тут він приєднався до Азовського руху у Нацкорпусі, де політичними методами боровся з колаборантами, зокрема ОПЗЖ.

Після російського повномасштабного вторгнення він спочатку приєднався до тероборони, а потім в ССО Азов. На початку листопада 2022 року він приєднався до РДК.

За його словами, зараз багато людей приєднують до корпусу, переправляються через Європу великими групами. Невелика частина росіян вже зрозуміла, що можна повалити путінський режим, якщо взяти зброю до рук. Адже більшість громадян РФ бояться щось змінювати, бо їм це вбили у голову завдяки пропаганді.

Бійці РДК мають на меті звільнити окуповані українські землі, вигнати російську армію та повалити режим путіна, змінивши тоталітарну ідеологію на вільну. Вони хочуть, щоб у РФ була така ж свобода та право голосу, як в Україні.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Крім цього, “Ден” розповів, що від листопада та до виведення бійці РДК перебували в Авдіївці, прикривали Степове. За його словами, там по кілька разів на день були “м’ясні” штурми. Окупанти повзли малими групами туди, куди вже наведена артилерія. Ймовірно, це були “зеки”.

Військовий додав, що деякі російські полонені приєднались до РДК. Серед них – один зі “Штурм-Z”, а інший із “Вагнера”. Вони дійсно підтвердили, що позаду них йшли загороджувальні загони, які розстрілювали тих, хто хотів відступити.

Окупантів, які хочуть перейти на українську сторону, ретельно перевіряють спеціальні люди.