Головнокомандувач Збройних сил України ухвалив рішення про виведення українських підрозділів з Авдіївки Донецької області.

За словами Сирського, таке рішення було прийнято з метою уникнення оточення та збереження життя і здоров’я військовослужбовців.

Українські захисники перейдуть до оборони на більш вигідних рубежах.

Сирський підкреслив, що українські воїни гідно виконали свій обов’язок, зробили все можливе для знищення найкращих російських військових частин та завдали ворогу значних втрат.

“Життя військовослужбовців – найвища цінність. Авдіївку ми все одно повернемо”, – додав головком.

Командир 3-ї окремої штурмової бригади Андрій Білецький подякував командуванню за виважене рішення і зазначив, що бій триває.

“Відходимо на підготовлені позиції, щоб повернутися і завдати ще сильнішого удару”, – сказано в заяві.

За даними ОСУВ “Таврія”, за минулу добу на Авдіївському напрямку українські захисники відбили 38 атак ворога.

Прикриваючи організований вихід наших підрозділів з Авдіївки, артилерія ОСУВ “Таврія” виконала майже 400 вогневих завдань.

Загальні втрати росіян у живій силі в усій операційній зоні ОСУВ “Таврія” за минулу добу становлять 609 осіб, в озброєнні та військовій техніці – 21 одиниця (не враховуючи БпЛА).

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Наші воїни займають позиції на другому рубежі оборони.

Вихід особового складу з Авдіївки відбувався відповідно до плану, розробленого з урахуванням різних сценаріїв та можливої зміни оперативної ситуації.

На жаль, на остаточному етапі операції, під тиском переважних сил противника, деяка кількість українських військовослужбовців потрапила в полон.

Відповідні українські інституції звернуться до міжнародних гуманітарних організацій та країн-посередників, щоб було забезпечене гуманне поводження противника з військовополоненими, згідно з нормами Міжнародного гуманітарного права, та щоб наші воїни повернулися на Батьківщину.