Бутерброди з ковбасою – популярна, проста і смачна страва. Зараз стільки ковбас на полицях магазинів, що очі просто розбігаються. А ще купа незнайомих слів на етикетках і незрозуміло, як вплинуть ці складники продукту на здоров’я. Експерти з харчування й лікарі роз’яснили, яка ковбаса найкорисніша і яких складників продукту не варто боятися, адже вони не шкодитимуть нашому організму.

Яка ковбаса найкорисніша для здоров’я

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

1. Домашня ковбаса. Звичайно, це найсмачніший і найкорисніший вид ковбаси. Оскільки він вироблений з екологічно чистих продуктів, без будь-яких домішок та барвників. У такій ковбасі міститься натуральне м’ясо, що є джерелом неоціненного для нашого організму білка. А спеції, які додаються до продукту, мають антиоксидантну дію і захищають організм від багатьох захворювань. Тому лікарі дають домашній ковбасі перше місце.

2. Ковбаса вищого ґатунку згідно із ДСТУ – державних стандартів. Експерти зазначають, що не варто боятися у складі продукту барвника Е250, він абсолютно безпечний для здоров’я. А додають його тому, що в ковбасі можуть міститися частинки мозку та субпродуктів, які надають продукту зеленкуватого чи темно-бурого кольору. Також продукт може містити аскорбінову кислоту й коптильні препарати, які також не шкодять організму. Тому медики дали друге почесне місце за користю ковбасі вищого ґатунку.