Польські фермери відновили протести на кордоні з Україною, перекривши кілька пунктів пропуску, пообіцявши розширити мітинги на всі КПП, що залишилися, до 20 лютого.

Аграрії, як відомо, вимагають зняття дозволу на вільне ввезення на європейський ринок української продукції, оскільки це, за їхніми словами, знижує рентабельність місцевого сільського господарства.

Україна ж, хоч і має певні важелі тиску на сусідню країну, поки що намагається діяти вкрай обережно. Як повідомляють у Мінекономіки, поки що є надія домовитися з Польщею без дій у відповідь з нашого боку.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

«Поки що ми не в безвиході. Наша, моя мета – домовитися про зняття обмежень. Потрібно шукати вихід не в площині заборон», – повідомив торговий представник України Тарас Качка.
При цьому чиновник додав, що Київ, у разі потреби, може вжити також і вжити заходів у відповідь, про що були повідомлені всі держави Євросоюзу.

«У нас офіційно є повідомлення про антидискримінаційні заходи», — наголосив Качка.