У Росії почався великий розгляд через продаж Україні авіаційної техніки після початку повномасштабного вторгнення. Йдеться про літаки Іл-76 і гелікоптери Мі-8, які згодом використовувалися Силами оборони для відбиття російської агресії.

Як пише «Главред», ФСБ вже порушила кримінальну справу стосовно співробітників Росавіації, звинувативши їх у незаконному знятті з російської реєстрації 59 одиниць техніки.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Щонайменше три вертольоти з цього числа брали участь у бойових діях на боці України, а неназвана кількість літаків здійснювала перевезення вантажів на користь української держави з вимкненими транспондерами.

Зазначається, що процедура продажу літаків та гелікоптерів за кордон відбувалася з березня 2022 по червень 2023 року. Восени главу Росавіації було звільнено зі своєї посади указом Путіна.