Франція, яка виступила проти вступу України до НАТО у 2008 році, кардинально змінила свою позицію щодо цього питання. Про це повідомляє Le Monde, коментуючи останні заяви офіційного Парижа щодо євроатлантичної інтеграції Києва.

Як повідомляє видання «Коментарі», вперше нова позиція Франції щодо вступу України до НАТО була задекларована під час зустрічі країн Веймарського трикутника.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Не в цьому заході, в якому брали участь Еммануель Макрон, Олаф Шольц та Анджей Дуда, представники Франції та Польщі зайняли проукраїнську позицію щодо розширення Північноатлантичного альянсу.

«Зустріч більше була схожа на своєрідний мозковий штурм під керівництвом Макрона, під час якого була очевидна близькість між Парижем та Варшавою», — процитувало французьке видання одного з дипломатів, який брав участь у засіданні.