Щоб довго не морочитись з випіканням піци в духовці – зробіть страву просто у сковорідці. Тісто чудово просмажується і виходить досить хрустким. Зверху просто потрібно викласти начинку. 

Ідея приготування швидкої піци на сковорідці за 15 хвилин опублікована на сторінці фудблогерки Христини з ніком kris_estet в Instagram. Тісто можна зробити на сметані або на йогурті. 

Інгредієнти для тіста:

  • 100 г сметани 15-20% або густий грецький йогурт 10%
  • 1 яйце
  • 80 г борошна
  • 0,5 ч.л. соди
  • сіль
  • 1 ст.л. оливкової олії

Інгредієнти для начинки:

  • 1 пачка маленької томатної пасти
  • 2 помідора (один в соус, другий – порізати)
  • половина фіолетової цибулі
  • 100 г твердого сиру
  • пармезан
  • шинка
  • рукола і чері для прикрашення

Спосіб приготування:

Для тіста в сметану додаємо яйце, ретельно перемішуємо. Просіюємо борошно з сіллю та содою. Тісто буде, як густа сметана

Для соусу нарізаємо дрібно цибулю і обсмажуємо на сковорідці. Коли вона буде золотистого кольору – додаємо томатну пасту і натираємо на тертці помідор.

Виливаємо все до цибулі і варимо, поки соус не стане густий

На сковорідку наливаємо олію.

Виливаємо тісто і розрівнюємо ложкою.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Змащуємо тісто соусом, додаємо тоненько нарізаний помідор, натертий сир і шинку. Зверху присипаємо пармезаном.

Накриваємо кришкою і смажимо на середньому вогні 10 хвилин.

На готову піцу викладаємо мікс салату і нарізаємо помідори.