Президент РФ владімір путін відверто брехав в інтерв’ю американському пропагандисту Такеру Карлсону.

Міністерство закордонних справ Польщі навело 9 чітких фактів, які це доводять.

1. “Польща співпрацювала з Гітлерівською Німеччиною“.

У період між Першою та Другою світовими війнами Польща опинилася між двох вогнів – Німеччиною та росією. Жодна з цих країн не визнавала права поляків на власну державу.

У 1934 році у Берліні Польща та Німеччина підписала декларацію про ненапад, яка б гарантувала вирішення спорів мирним шляхом. У 1932 році такий пакт було підписано з СРСР.

2. “Польща змусила Гітлера розпочати проти неї Другу світову війну.”

Польща не вступала у жодні військово-політичні блоки, в тому числі за участі Німеччини. Крім цього, Друга Польська Республіка відмовилася виконувати вимоги Гітлера та відкинула пропозицію створити польсько-німецький союз проти СРСР.

Саме тому 23 серпня 1939 року гітлерівська Німеччина та радянська влада підписали угоду проти Польщі – пакт Молотова — Ріббентропа, і співпрацювали до червня 1941 року. Це дозволило Гітлеру напасти на Польщу 1 вересня 1939 року.

3. Польща стала жертвою політики, яку вона проводила щодо Чехословаччини, за відомим пактом Молотова-Ріббентропа частина цієї території і західна Україна мали бути передані Радянській росії.

Польща не була стороною Мюнхенської угоди, яка обмежувала суверенітет Чехословаччини. Претензії Польщі щодо Заользя були озвучені після підписання цього документа.

4. “Таким чином СРСР повернула собі історичні землі”.

СРСР приєднав східну територію Польщі 17 вересня 1939 року внаслідок збройної агресії, коли Польща протистояла Німеччині. Тобто росія завдала удару у спину Польщі.

У МЗС заявили, що Львів, тогочасна Львівська та Станіславська губернії (зараз захід України) ніколи не були частиною Російської імперії.

5. “Україна – штучна держава, яку створили Ленін і Сталін”.

Більшовики не створювали Україну, а просто силою окупували задля створення радянських республік. Україна виникла волею українського народу та національного руху.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

6. “Лівобережжя Дніпра, включно з Києвом, – історична земля рускіх”.

Коли Київ був історичною столицею Малоросії, то Москви ще не існувало. 1991 року Україна здобула незалежність та отримала кордони, які визнані міжнародною спільнотою.

7. Ніхто не вигадував українську націю, адже це процес самовизначення українців як окремої етнічної групи.

8. У МЗС наголосили, що в Україні немає жодної бази НАТО.

9. У 2014 році для українського Криму не було загроз, але росія туди вдерлася. Росіяни туди відправили “зелених чоловічків”, щоб дестабілізувати ситуацію в Україні.