Олександр Сирський, новопризначений головнокомандувач Збройних Сил України, став мішенню для ворожої інформаційної кампанії з боку Росії.

Метою цієї кампанії є дискредитація Сирського та підрив довіри до українського війська.

За даними Центру протидії дезінформації при РНБО, росіяни намагаються штучно створити образ Сирського як “радянської та російської людини”.

Для цього вони шукають його родичів та “друзів” в Росії, беруть у них коментарі та поширюють їх в українському інформаційному просторі з відповідним контекстом.

Важливо зазначити, що Сирський протягом тривалого часу був частиною команди ексголовнокомандувача ЗСУ Валерія Залужного.

Він також командував успішними операціями зі звільнення Київщини та Харківщини.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Центр протидії дезінформації підкреслює, що успішні дії Сирського свідчать про його компетентність та ефективність як командувача.

Зазначається, що команда Сирського складається з молодих командирів, які отримали підвищення, що свідчить про його прагнення до системних покращень у ЗСУ.

Російська пропаганда проти Сирського є черговою спробою ворога деморалізувати українців та посіяти розбрат у лавах українського війська.