Схоже, у Брюсселі втомилися возитися з головним відщепенцем Євросоюзу Віктором Орбаном і всерйоз взялися за те, щоб взяти Угорщину, яка відкрито дотримується антиєвропейської риторики, у вуздечку.

Раніше, нагадаємо, у ЗМІ просочилася інформація, що угорському прем’єр-міністру пригрозили руйнуванням економіки його країни у разі, якщо він блокуватиме виділення допомоги Україні.

В результаті Орбану не залишилося нічого іншого, як піти ЄС назустріч, принагідно придумавши відмовку для свого електорату, що нібито вимоги Будапешта були виконані.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Але після цього проблеми Угорщини не закінчилися. Напередодні стало відомо, що Євросоюз подав на уряд країни до суду через ухвалений закон про «захист суверенітету», яким обмежується свобода преси та цивільних груп, що порушує цілу низку фундаментальних цінностей ЄС.

Тепер Будапешт має 2 місяці на відповідь, після чого може розпочатися судовий розгляд.