Останній контрнаступ ЗСУ виявився не дуже успішним, а росіяни встигли добре окопатися і тепер мають перевагу.

Відтак, допомогти Україні покращити становище може адаптована стратегія війни з п’яти пунктів. Про це пише The Wall Street Journal. Але цей план схожий на той, який недавно головнокомандувач ЗСУ Валерій Залужний виклав у колонці для CNN.

1. Оборона. Україна повинна утримувати ту територію, яку вже контролює. Підготовка контрнаступу – це теж важливо, але Сили оборони мають укріпити оборонні лінії, застосовувати сучасні датчики та БПЛА, аби росіяни не могли захопити нові землі.

2. Іноземна допомога. Україні потрібно менш залежати від іноземної допомоги, натомість – самостійно та з партнерами виготовляти більше озброєння.

3. Захист у небі. США та інші партнери України повинні допомогти Україні посилити протиповітряну та протиракетну оборону.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

4. Порушення російської логістики. Україна має перебити постачання РФ на сході України та на заході РФ. Тоді в окупантам було важко закріплюватися на окупованих територіях. Натомість Захід має дозволити застосовувати їхню зброю повноцінно.

5. Загроза РФ у тимчасово окупованому Криму. Україні треба посилити удари на великі відстані та проводити більше спецоперацій.