Ще зовсім недавно Донецьк був одним із найбагатших міст України. У якийсь момент рівень зарплат там перевищував навіть столичні показники і громадяни, відповідно, там жили на дуже високому рівні.

Але все змінилося із приходом «російського світу». Після 2014 року життя в Донецьку виявилося поставленим на паузу і місто, через відсутність перспектив, охопила злидні, апатія та запустіння.

За 10 років під фактичним контролем РФ Донецьк втратив свій рівень навіть у областях, які традиційно були гордістю місцевих мешканців. Йдеться про практично ідеальну комунальну сферу, високорозвинену інфраструктуру та хороші дороги.

Що й казати, у Донецьку роками відсутнє водопостачання. Води в кранах у донеччан просто немає ніколи, за винятком тих, хто проживає на нижніх поверхах у кількох районах міста. Цим «щасливчикам» комунальники включають воду щодня.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Ще одна проблема – відсутність нормального опалення. Для донеччан сьогодні норма, коли температура у квартирі взимку не перевищує +14 градусів.

«Навіть спимо в шубах! Холод просто собачий. Відповідно, вогкість та пліснява, грибок просто пожирає стіни», – розповіла мешканка Кіровського району.