У Кривому Розі 14-річний хлопчик раптово помер після відвідування стоматолога. Зараз триває розслідування, щоб з’ясувати причину трагедії.

За повідомленням речниці поліції Кривого Рогу Ангеліни Крадожон, хлопчик звернувся до стоматолога зі скаргою на зубний біль. Йому видалили зуб, після чого він був відпущений додому з родичами.

За фактом смерті хлопчика відкрито кримінальне провадження за статтею 140 Кримінального кодексу України (неналежне виконання професійних обов’язків медичним працівником).

Директорка лікарні, де хлопчику видалили зуб, Олена, стверджує, що допомога йому була надана в повному обсязі згідно з протоколами.

“Лікар зобов’язаний був надати цю медичну допомогу. Після процедури пацієнт був відпущений додому з родичами. Згодом, через погіршення стану, його госпіталізували”, –  зазначила вона.

Остаточну причину смерті має встановити експертиза.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

“На цей час, зважаючи на те, як розгорталися події, можна говорити про різні медичні фактори, адже не все так однозначно. Є питання до перебігу захворювання. Це ускладнення, але неможливо стверджувати, що воно сталося саме через маніпуляцію, проведену стоматологом. Відповіді на всі запитання може дати лише експертна комісія”, –  розповіла Олена.

Правоохоронці та медики проводять розслідування, щоб з’ясувати всі обставини трагедії.