Сили оборони України провели успішну операцію у Чорному морі, аналогів якої ще не було у світовій історії. Про це розповів головний редактор “Цензор.нет”, воєнний кореспондент Юрій Бутусов.

На сторінках видання журналіст зауважив, що атака ракетного катера «Івановець» стала першою в історії воєн, коли бойовий корабель у повній бойовій готовності був знищений надводними дронами.

Збройні Сили України запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Як розповів Бутусов, всього по кораблю було завдано 4 удари. Спочатку було виведено з ладу гвинти судна, що позбавило його можливості маневрувати. Слідом був здійснений удар у борт, через що там утворилася велика пробоїна.

Фатальним для корабля виявився четвертий удар, завданий у те місце, як і третій. Після цього відбулася детонація ракет «Москіт» та «Івановець» виявився рознесеним на шматки.