Днями в українських ЗМІ з’явилася інформація про можливу відставку Головнокомандувача Збройних Сил України Валерія Залужного.  

Радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк прокоментував цю ситуацію в інтерв’ю “24 Каналу”. Він зазначив, що вважає політизацію кадрових питань в армії неприйнятною, адже це шкодить справі оборони країни.

“Я взагалі вважаю, що прогнозування та політизація цього процесу – це вкрай негативне явище. Ми маємо обговорювати, не те що нам хтось подобається чи не подобається, а обговорювати результативність тих чи інших дій з урахуванням війни як такої. Це ж конкретні смерті, конкретні втрати і конкретне просування чи непросування кудись”, – сказав Подоляк.

Він підкреслив, що президент Володимир Зеленський постійно спілкується з військовими, в тому числі з Залужним, і приймає кадрові рішення, ґрунтуючись на цій комунікації.

ЗСУ запекло нищать російських окупантів: щоб підтримати їх можна перерахувати пожертви у фонди «Повернись живим» та «Сталеві крила». Стань частиною історії та захисти Україну, приєднуйтесь до "Гвардії Наступу". 🇺🇦

Секретар РНБО Олексій Данілов також заперечив чутки про відставку Залужного. Він заявив, що на цей час документ про звільнення не існує.

“Документа про відставку головнокомандувача сьогодні немає. Якщо з’явиться документ, тоді можна питати думку і про щось говорити. Доти, доки його немає, я б нікому не радив підіймати ці хвилі, починати розповідати, що щось відбулося. Ви знаєте, що це дуже дестабілізує ситуацію безпосередньо в армії і це не на користь. Якщо будуть ті чи інші документи, тоді ми можемо про це говорити”, — сказав він.